غشای هوشمند گرافنی برای تصفیه آب
محققان پوششی گرافنی روی غشای تصفیه آب ایجاد کردند که نسبت به غشاهای نانوفیلتراسیون موجود قویتر و قابلیت تولید انبوه بالاتری دارد.
گرافن خواص مکانیکی بالایی دارد و ساختار متخلخل آن 100 درصد نمک را جدا میکند و آن را برای کاربرد در غشاهای تصفیه آب بسیار مناسب میسازد. به هر حال، چالشهای متعددی در استفاده از گرافن به صورت صنعتی وجود دارد. این تحقیق تلاش کرده است تا بر این چالشها غلبه کند و راهی ارزان برای تولید غشای با کیفیت بالا فراهم کند.
تیم تحقیقاتی بینالمللی شامل دانشمندان دانشگاه شینشو ژاپن و مرکز اتمی پن استیت، پوششی گرافنی روی غشا ایجاد کردند که نسبت به غشاهای نانوفیلتراسیون موجود قویتر و قابلیت تولید انبوه بالاتری دارد. این محصول امکان استفاده در جداسازی پروتئین، تصفیه آب و صنایع غذایی و دارویی را دارد.

غشای مبتنی بر گرافن برای تولید آب سالم
تولید غشای هوشمند که نرخ جریان و بازدهی بالا و همچنین عمر طولانی داشته باشد همیشه مورد توجه محققان بوده است. از طرف دیگر این غشاها باید در برابر رسوب مواد زیستی و غیرآلی نیز مقاوم باشند تا امکان تولید آب تمیز را فراهم کند.
در غشاهای هیبریدی که توسط این تیم توسعه یافته است از فناوری پاشش برای پوششدهی مخلوط اکسید گرافن و چندلایه گرافن در غشای محافظ استفاده میشود. غشای محافظ قدرت غشاهای هیبریدی را افزایش میدهد به گونهای که قادر است در برابر جریان شدید عبوری، فشار بالا و محلول کلرینه مقاوم باشد.
حتی در مراحل اولیه توسعه این غشا، 85 درصد از نمک جدا شد که آب حاصل برای کاربردهای کشاورزی مناسب است. همچنین 96 درصد مولکولهای رنگ جدا میشوند. بنابراین، این غشا برای صنعت نساجی که حجم بالای رنگ در پساب خروجی وجود دارد نیز مناسب است. معمولا از کلر برای جلوگیری از رشد رسوبهای زیستی در غشا استفاده میشود اما این ماده شدیدا کارایی غشاهای پلیمری موجود را کاهش میدهد. افزودن گرافن چند لایه این غشاها را در برابر این ماده مقاوم میسازد.
منبع : http://www.nanowerk.com